Το Διοικητικό ΣυμβοÏλιο της Λαϊκής ΤÏάπεζας με ανακοίνωση του ομόφωνα καταδικάζει και διαψεÏδει τις χθεσινÎÏ‚ δηλώσεις του κ. Κίκη ΛαζαÏίδη, ο οποίος τον πεÏασμÎνο ΙοÏλιο παÏαιτήθηκε από τη θÎση του Ï€ÏοÎδÏου της ΤÏάπεζας.
Στην ανακοίνωση του το Διοικητικό ΣυμβοÏλιο της Λαϊκής ΤÏάπεζας αναφÎÏει ότι οι δηλώσεις ΛαζαÏίδη «Ï€Ïοφανώς Îγιναν για δημιουÏγία εντυπώσεων ,Ï€Ïιν από την Îκδοση του ποÏίσματος της ΕπιτÏοπής ΕλÎγχου, που εÏευνά τα πεπÏαγμÎνα και τις δÏαστηÏιότητες του».
Στην ίδια ανακοίνωση Ï€Ïοστίθενται και τα εξής: « Επειδή σειÏά εγγÏάφων και μαÏÏ„ÏÏων αποδεικνÏουν το αβάσιμο των κατηγοÏιών του κ. ΛαζαÏίδη, το Διοικητικό ΣυμβοÏλιο της Λαϊκής ΤÏάπεζας είναι αποφασισμÎνο να Ï€ÏοστατεÏσει τα δικαιώματα και τα συμφÎÏοντα των μετόχων και των εÏγαζομÎνων της ΤÏάπεζας με κάθε νόμιμο Ï„Ïόπο».
Εξάλλου, ο αντιπÏόεδÏος της Marfin και μÎλος του Î”Î¹Î¿Î¹ÎºÎ·Ï„Î¹ÎºÎ¿Ï Î£Ï…Î¼Î²Î¿Ï…Î»Î¯Î¿Ï… της Λαϊκής ΤÏάπεζας, ΑνδÏÎας Βγενόπουλος χαÏακτήÏισε ψευδείς τις κατηγοÏίες ΛαζαÏίδη ότι ζήτησε κατάλογο με τις αμοιβÎÏ‚ των δημοσιογÏάφων, οι οποίοι καλÏπτουν το οικονομικό ÏεποÏτάζ, και ότι Ï€Ïοσπάθησε να δώσει χÏήματα στον κ. ΛαζαÏίδη για την αγοÏά της Λαϊκής από την Marfin. Ο κ. Βγενόπουλος αμφισβήτησε τη γνησιότητα του εγγÏάφου, που επικαλÎστηκε ο κ.ΛαζαÏίδης, και τον Ï€Ïοκάλεσε να το δώσει στη δημοσιότητα .
ΚατηγόÏησε επίσης τον κ. ΛαζαÏίδη ότι Ï€Ïοσπαθεί να «ÏƒÏ€Î¹Î»ÏŽÏƒÎµÎ¹ και να εμποδίσει» την Ï€Ïοώθηση της συγχώνευσης της Λαϊκής ΤÏάπεζας με την Marfin και την Εγνατία ΤÏάπεζα.
O κ. Βγενόπουλος Ï…Ï€Îδειξε στον κ. ΛαζαÏίδη να πεÏιμÎνει το πόÏισμα της ΕπιτÏοπής ΕλÎγχου και «Î½Î± αναμÎνει τις συνÎπειες του νόμου για τα όσα είπε και για τις οικονομικÎÏ‚ ευθÏνες των πεπÏαγμÎνων του».
Καταλήγοντας, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι το ήθος, τόσο το δικό του όσο και του κ. ΛαζαÏίδη, θα κÏιθεί στα ΔικαστήÏια.