News

Η ΜΤΝ μετέτρεψε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε γιορτή για 1,000 μαθητές

09 February, 2016

Η ΜΤΝ μετέτρεψε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε γιορτή για 1,000 μαθητές


Η ΜΤΝ, ο επίσημος εταίρος του Safer Internet Day στην Κύπρο, μετέτρεψε τη φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε μια μεγάλη μαθητική γιορτή την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια στη Λευκωσία.


 
Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Κυπριακού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου CyberEthics, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Connecting Europe Facility της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κύριο διοργανωτή την ΜΤΝ και συνδιοργανωτές το CNTI, την ΠΣΕΠΕΠ, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και την Αστυνομία Κύπρου.
Περισσότεροι από χίλιοι προσκεκλημένοι, εκ των οποίων μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και γονείς, απόλαυσαν την θεαματική εκδήλωση με θέμα «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν σε δεξιότητες, αποφυγή κινδύνων και θετική χρήση του Διαδικτύου.
Εξειδικευμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, χρήσιμες πληροφορίες και πολύτιμα συμπεράσματα, μουσική, εικαστικά, τεχνολογικά επιτεύγματα όλα παρουσιασμένα από έναν ορεξάτο Σωτήρη Καλυβάτση είχαν αποτέλεσμα εκατοντάδες χαρούμενα μαθητικά πρόσωπα να αποκομίσουν μια ωφέλιμη και διδακτική εμπειρία.
• Ο διακεκριμένος Ελλαδίτης ψυχίατρος Δρ. Γεώργιος Φλώρος έδωσε πολύτιμες συμβουλές πλοήγησης στο διαδίκτυο.
• Ο μηχανικός Δρ. Αντώνης Χατζηαντώνης από την CyRIC μίλησε για τον κώδικα και τις ψηφιακές δεξιότητες επικεντρώνοντας στους σημερινούς υπερήρωες.
• Ο καθηγητής Στέλιος Κτώρας μοιράστηκε πραγματικές ιστορίες παιδιών και γονέων.
• Οι βραβευμένοι έφηβοι Springers διηγήθηκαν στους συνομηλίκους τους τη διαδρομή τους προς τη διαδικτυακή τους επιτυχία.
• Ο καταπληκτικός Σωτήρης Καλυβάτσης ως ο πλοηγός του όλου προγράμματος μετέδωσε σε όλους τους παρευρισκόμενους τη χαρά και τον ενθουσιασμό που και ο ίδιος κουβαλούσε για τα όσα συμβαίνουν.
Ο οικοδεσπότης παράλληλα παρουσίασε και το iWhiz, το πρωτοποριακό στην Κύπρο παιχνίδι / application για κινητές συσκευές που ανέπτυξε η ΜΤΝ σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας. Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου μέχρι την Β’ Λυκείου και σκοπός του είναι η προαγωγή της σωστής διαδικτυακής πλοήγησης και συμπεριφοράς, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διαμόρφωση ενός πιο ασφαλούς Διαδικτύου για τα παιδιά.
Οι διοργανωτές φρόντισαν για τη μεταφορά μαθητών από όλες τις πόλεις της Κύπρου στους οποίους προσέφεραν πρωινό γεύμα και αναμνηστικά δωράκια.
Στις εκδηλώσεις στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου οι εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον κόσμο της τεχνολογίας.
Ο κ. Philip Van Dalsen, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΤΝ, χαιρέτησε την εκδήλωση λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στην ΜΤΝ πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο. Ότι το διαδίκτυο παρέχει αμέτρητες ευκαιρίες γνώσης, εργασίας, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας. Και βέβαια πιστεύουμε πολύ ότι εσείς, τα νέα παιδιά, θα το αξιοποιήσετε πολύ πιο έξυπνα και πολύ καλύτερα από εμάς, για να βρείτε λύσεις στα προβλήματα που οι προηγούμενες γενιές άφησαν αναπάντητα».
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σε όλη την Ευρώπη γιορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). Σκοπός είναι η ενημέρωση μαθητών και εφήβων σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση αλλά και η δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου για τους αυριανούς Ευρωπαίους πολίτες.