News

ΠΑΣΥΚΑΦ: Συνεχίζουμε «Μαζί στη ζωή»

24 September, 2015

‘Μαζί στη ζωή’ η καθιερωμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) με Πρέσβειρα τη συμπατριώτισσα μας Ευρυδίκη Θεοκλέους, ξεκίνησε σήμερα επίσημα με διάσκεψη τύπου, στην Λευκωσία. Η εκστρατεία είναι παγκύπρια και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2015.
Με το σύνθημα 'Φωτογραφίζουμε τη ζωή γιατί μας ανήκει' ο ΠΑΣΥΚΑΦ στέλνει το μήνυμα ότι ο καρκίνος δεν πρέπει να στερεί από κανένα ασθενή τις όμορφες στιγμές και την ποιότητα στη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εμπειρίας τους.
Η εκστρατεία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την προσφορά των Υπηρεσιών και των Προγραμμάτων του και να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Τονίζοντας τη σημαντικότητα της παροχής και της πρόσβασης των εκατοντάδων ασθενών που παλεύουν καθημερινά με τον καρκίνο σε εξειδικευμένες υπηρεσίες και σε προγράμματα κατά την αποθεραπεία τους, η Πρέσβειρα του ΠΑΣΥΚΑΦ, Ευρυδίκη κάνει έκκληση σε όλους να στηρίξουν την Εκστρατεία του Συνδέσμου, ‘ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι ανάγκες των ασθενών είναι αυξημένες και ο ΠΑΣΥΚΑΦ συνεχίζει το έργο του για κάλυψη τους.’
Στην αναφορά της η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ Αχιλλεούδη, εξήγγειλε την επέκταση της λειτουργίας της Υπηρεσίας Κατ' Οίκον Νοσηλευτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας σε 24ωρη. Η 24ωρη Υπηρεσία Κατ' Οίκον Νοσηλευτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας καλύπτει στο παρόν στάδιο τις ανάγκες των επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού.

Ως εκ τούτου ο οικονομικός στόχος της εκστρατείας ανέφερε η Δρ Αχιλλεούδη είναι η συλλογή του ποσού των €500000, ποσό απαραίτητο για τη λειτουργία της Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας καθώς και για τη συνέχιση και εξέλιξη όλων των υπηρεσιών και των προγραμμάτων που προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ, στην Κυπριακή κοινωνία. Στο φάσμα αυτό εμπίπτουν επίσης, οι υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Φυσικοθεραπείας, οι Κλινικές Λεμφοιδήματος, η υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών, τα Κέντρα Ημέρας καθώς και τα Προγράμματα Διαφώτισης για μείωση των περιστατικών καρκίνου και της θνησιμότητας. Όλες οι υπηρεσίες και τα προγράμματα προσφέρονται παγκύπρια σε όλους, δωρεάν. Το 2014 ο ΠΑΣΥΚΑΦ φρόντισε 2035 ασθενείς στο σπίτι με την Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας ενώ συνολικά οι υπηρεσίες του Συνδέσμου στήριξαν πέραν των 5000 ασθενών και συγγενών τους.

Στα πλαίσια της εκστρατείας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το πανηγυράκια ‘Μαζί στη ζωή’ στις 27 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ακρόπολης, στην Λευκωσία και στις 4 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ιεροκήπειο, στην Γεροσκήπου στην Πάφο. Τα Δείπνα Αγάπης στις 30 Σεπτεμβρίου στο Μοναγρούλι, στην Παλιά Ηλεκτρική στην Πάφο και στις 14 Οκτωβρίου στον Μονιάτη. Την παιδική θεατρική παράσταση ‘Θέατρο για Κλόουν’ από την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ στο Σατυρικό Θέατρο στην Λευκωσία. Ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κονάνο με θέμα ‘Ο Ιησούς της καρδιάς μας’ στις 3 Νοεμβρίου στην Λάρνακα και άλλες.

Από τις 7-11 Οκτωβρίου 2015, θα διεξάγεται παγκύπριος Οδικός Έρανος από εθελοντές του ΠΑΣΥΚΑΦ, σε κεντρικούς δρόμους. Η διεξαγωγή του εράνου γίνεται βάσει του νόμου για τη διενέργεια εράνων του 2014 (68(ι)/2014) με αριθμό άδειας 25/2015 και τους σχετικούς κανονισμούς. Όλοι οι εθελοντές θα φέρουν μαζί τους την εξουσιοδότηση για τον έρανο από τον ΠΑΣΥΚΑΦ.
Το κοινό θα μπορεί επίσης να κάνει την εισφορά του μέσω της υπηρεσίας Charity Direct στέλνοντας ένα απλό μήνυμα στο 7060 με το μήνυμα PASYKAF 1 για εισφορά €1, ή PASYKAF 3 για εισφορά €3, ή PASYKAF 5 για εισφορά €5. Όλες οι εισφορές προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα.

Σε ομιλία της η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, εξήρε την προσφορά του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων προς την Κυπριακή κοινωνία.
Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ευχαριστεί θερμά το Μέγα Χορηγό της εκστρατείας ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, το Διαχρονικό Χορηγό Universal Life, τους Υποστηρικτές USB Bank, τα Costa Coffee και Tsiakkastel, τον Τηλεπικοινωνιακό Χορηγό CYTA, την Marketway Ltd, όλα τα ΜΜΕ, καθώς και όλους τους υποστηρικτές, εθελοντές και συνεργάτες που συμμετέχουν στην εκστρατεία ‘Μαζί στη ζωή’.
Όσοι από το κοινό ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΥΚΑΦ ή και να συνεισφέρουν ως εθελοντές, μπορούν να επικοινωνήσουν στο 22 345444.