News

Εγκαίνια νέων γραφείων Etihad Airways στη Λευκωσία

07 June, 2015

Τα νέα της γραφεία στη Λευκωσία εγκαινίασε η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), διευρύνοντας έτσι περαιτέρω την παρουσία της στην Κύπρο και επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για διαρκή ενδυνάμωση των σχέσεων με τον εγχώριο ταξιδιωτικό κλάδο. Τα εγκαίνια του νέου γραφείου της Etihad Airways στη Λευκωσία τέλεσε ο έντιμος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, στην παρουσία του Αντιπροέδρου της Etihad Airways για την Ευρώπη κ. Joost den Hartog, πολιτικού, Πολιτειακού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, καθώς επίσης και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε: «Ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επέλεξε να επενδύσει περαιτέρω στην Κυπριακή οικονομία σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή της πορείας ανάκαμψης της, στηρίζοντας την επέκταση των επιχειρηματικών σχέσεων, αλλά και του τουρισμού μεταξύ Κύπρου, ΗΑΕ και ενός μεγάλου αριθμού χωρών του κόσμου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Etihad Airways για όλα της τα σημαντικά επιτεύγματα τα τελευταία 6 χρόνια που δραστηριοποιείται στην Κύπρο».

Μέχρι πρότινος τα γραφεία της Etihad Airways βρίσκονταν στη Λάρνακα, ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε στρατηγικά τη μεταφορά τους σε κεντρικό σημείο της Πρωτεύουσας.

Εκ μέρους του Πρέσβη των ΗΑΕ στην Κύπρο Abdelwahab Nasir Al Najja, παρευρέθηκε στην εκδήλωση ο Ακόλουθος κ. Ammar Omar Al Breiki, ο οποίος σε σύντομη ομιλία του επεσήμανε τους σημαντικούς εμπορικούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προσθέτοντας ότι σε αυτή την εξέλιξη, σημαντικό ρόλο έπαιξε η δραστηριοποίηση της Etihad Airways στην αγορά και η βολική συνδεσιμότητα που προσφέρουν οι πτήσεις της προς και από το Άμπου Ντάμπι.

Ο Joost den Hartog, σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Τα νέα μας γραφεία στη Λευκωσία ήταν μια λογική και στρατηγική απόφαση για την περαιτέρω εξέλιξη των εργασιών μας στην αγορά. Θα είμαστε πλέον ακόμη πιο κοντά στους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας του ταξιδιωτικού κλάδου, ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει και τη δέσμευσή μας για διαρκή στήριξη και επέκταση των εργασιών μας στην Κύπρο».

Από την πλευρά του ο Abdelrahman Al Suwaidi, Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways στην Κύπρο, δήλωσε: «Στα έξι χρόνια δυναμικής παρουσίας μας στην Κύπρο, έχουμε πετύχει σημαντικούς στόχους και έχουμε αναπτύξει καίριες συνεργασίες με τον εγχώριο ταξιδιωτικό κλάδο. Η λειτουργία του νέου μας γραφείου στη Λευκωσία, το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της χώρας, αποτελεί για εμάς μια ευκαιρία για περαιτέρω επέκταση των συνεργασιών μας με υφιστάμενους, αλλά και νέους πελάτες»

Η Etihad Airways συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια πολύ επιτυχημένης παρουσίας στην Κύπρο, συνδέοντας τη Λάρνακα με το Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Από το Άμπου Ντάμπι οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να πετάξουν προς 111 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, τη Νότιο Αμερική, την Αφρική, την Ασία και τη Αυστραλασία.

Για τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 136 επιβατών, με 16 διακεκριμένες (business class) και 120 οικονομικές θέσεις. Η πτήση EY093 πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με αναχώρηση από Άμπου Ντάμπι στις 10:10 και άφιξη στην Κύπρο στις 13:35 τοπική ώρα. Η πτήση EY094 αναχωρεί από Λάρνακα στις 14:30 με άφιξη στο Άμπου Ντάμπι στις 19:30 τοπική ώρα.


Η Etihad Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση την πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003. Η Etihad Airways πραγματοποιεί πτήσεις σε 111 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad αποτελείτε από 110 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing, ενώ ακόμη 200 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 70 Boeing 787 Dreamliners, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350 και 9 Airbus A380. Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Air Serbia, Jet Airways και Alitalia. Επίσης η Etihad Airways, έχει λανσάρει μια νέα αερογραμμή την Etihad Regional, μετά την εξαγορά ποσοστού 33,3% στον ελβετικό αερομεταφορέα Darwin Airline.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.etihad.com