News

Στο Παραλίμνι το 8ο τραπεζικό κέντρο της Eurobank

21 May, 2015

Mε την ευκαιρία έναρξης λειτουργίας του 8ου Τραπεζικού Κέντρου της Eurobank Κύπρου στο Παραλίμνι, Επαρχία Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, εκδήλωση με τη συμμετοχή εκατό και πλέον πελατών της Τράπεζας, επιχειρηματιών της περιοχής, τοπικών παραγόντων και υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου Eurobank.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία του Προέδρου του ΔΣ της Eurobank κ. Νικόλαου Καραμούζη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου κ. Μιχάλης Λούης.

Στην ομιλία του ο κ. Καραμούζης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η Κύπρος σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την αμέριστη στήριξη του Κυπριακού λαού, καταγράφει ήδη σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας. Εκτιμούμε ότι η χώρα οδεύει σύντομα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έξοδο από το Μνημόνιο το αργότερο τον Μάρτιο του 2016 και ομαλοποίηση των συνθηκών στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό τομέα, με θετικές επιπτώσεις για όλους, κυρίως τους εργαζομένους. Μία θετική εξέλιξη σαν αυτή της Κύπρου, πρέπει να αποτελεί το σαφή στόχο και για την Ελλάδα, το μέλλον της οποίας ήταν, είναι και θα παραμείνει στο ευρώ.

Η επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας στο πλαίσιο μιας αξιόπιστης συμφωνίας με τους εταίρους μας, θα επιτρέψει τη σταδιακή αλλά ταχύτατη εξομάλυνση και ομαλοποίηση των συνθηκών για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα απελευθερώσει τις δυνατότητές του να στηρίξει την πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.» Αναφερόμενος στον Όμιλο της Eurobank σημείωσε ότι «παρά τη δύσκολη συγκυρία, είναι σήμερα η μόνη ελληνική τράπεζα με ιδιωτική κατά πλειοψηφία μετοχική βάση (σε ποσοστό περίπου 65% του συνόλου), μέσω της συμμετοχής διεθνών επενδυτών παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ πρόσφατα ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Fairfax Holdings, αύξησε τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο από 8% σε 13%, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές του Ομίλου μας.

Ειδικότερα όσον αφορά στην Eurobank Κύπρου ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι είναι σήμερα ίσως η ισχυρότερη και καλύτερα κεφαλαιοποιημένη Τράπεζα στην Κύπρο, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε πως «αποτελεί απόλυτη δέσμευση και πεποίθηση όλων μας, ότι η βελτίωση των χρηματοοικονομικών και μακροοικονομικών συνθηκών στην Κύπρο, θα επιτρέψει στον Όμιλό μας να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό, ηγετικό ρόλο με καινοτόμες πρωτοβουλίες, προϊόντα και υπηρεσίες και με έντονο πελατοκεντρικό προσανατολισμό»
Τον σημαντικό ρόλο και τη θέση που κατέχει η Eurobank Κύπρου στις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου, τόνισε στο χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Ιωάννου, επισημαίνοντας ότι «η Eurobank Κύπρου αποτελεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τον Όμιλο Eurobank.

Είναι μια πραγματικά ισχυρή τράπεζα με θεαματικές επιδόσεις σε πολύ σημαντικούς οικονομικούς δείκτες καθώς διαθέτει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, με το σχετικό δείκτη άνω του 20% παρουσιάζει πλεονάζουσα ρευστότητα, με τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις να κυμαίνεται στο 30% και είναι σταθερά κερδοφόρα. Παράλληλα, χάρη στη μεθοδική προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού της, κατορθώνει να αναδεικνύεται καθημερινά ως ο σταθερός σύμμαχος στην επίτευξη των οικονομικών και επιχειρηματικών στόχων των πελατών μας, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με ταχύτητα, ευελιξία και προσαρμογή στις ξεχωριστές ανάγκες του πελάτη».

Ειδικότερα, πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου «Αναμορφώνουμε τον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό, με βασική προτεραιότητα να χτίσουμε μαζί σας, με τους πελάτες μας, μια βαθιά και μακροχρόνια σχέση. Στόχος μας είναι η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας καθώς πιστεύουμε ακράδαντα πως οι πιο ανθεκτικές σχέσεις δημιουργούνται με ειλικρίνεια και τόλμη στις δύσκολες μέρες, υπογραμμίζοντας πως, η παραγωγική και ειλικρινής συνεργασία όλων σε αυτή την προσπάθεια υπόσχεται αμοιβαία οφέλη αλλά και συνολικά θετική συνεισφορά για την οικονομία, την κοινωνία των χωρών μας».
Στη θετική και σταθερά αναπτυξιακή πορεία της Eurobank Κύπρου αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Μιχάλης Λούης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η Eurobank Κύπρου από την πρώτη ημέρα της κρίσης δήλωνε με κάθε ευκαιρία την αισιοδοξία της υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα υλοποιούσε τα συμφωνηθέντα. Σήμερα, δύο χρόνια μετά η χώρα μας βρίσκεται ξανά στις αγορές, χωρίς περιορισμούς κεφαλαίων, τα δημόσια οικονομικά έχουν μπει σε βιώσιμη τροχιά και οι Τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και σταθεροποιηθεί. Στη βάση των όσων θετικών έχουν συμβεί, η Eurobank Κύπρου συνεχίζει να παραμένει πιστή στις δυνατότητες και τις προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας με τη λειτουργία του όγδοου Τραπεζικού Κέντρου να αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη.

Με όπλα, πρόσθεσε ο κ. Λούης, την οικονομική ευρωστία της Τράπεζας, που την θωρακίζει απέναντι σε οποιεσδήποτε προκλήσεις, την ποιότητα εξυπηρέτησης αλλά και το υψηλό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πελάτες μας, να στηρίζουμε με συνέπεια την κυπριακή οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά και να δημιουργούμε επιπρόσθετες θέσεις εργασίας στη βάση ανάπτυξης των εργασιών μας».

Η Eurobank Κύπρου διαθέτει σήμερα οκτώ Τραπεζικά Κέντρα (τρία στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό και από ένα στη Λάρνακα, την Πάφο και την επαρχία Αμμοχώστου). Τα θετικά αποτελέσματα, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, αλλά και η ποιότητα εξυπηρέτησης έχουν καθιερώσει την Eurobank Κύπρου ως τράπεζα πρώτης επιλογής στους τομείς των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Περιουσίας Ιδιωτών, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και κεφαλαιαγορών.