News

Η ΜΤΝ με δύο εξαγγελίες τιμά την Παγκόσμια Μέρα Τηλεπικοινωνιών

17 May, 2015

Η ΜΤΝ στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της και ως πρωτοπόρα στην υιοθέτηση και υποστήριξη της τεχνολογικής κοινότητας της Κύπρου τιμά την Παγκόσμια Μέρα Τηλεπικοινωνιών και ανακοινώνει τη διεξαγωγή για 2η συνεχόμενη χρονιά του καινοτομικού διαγωνισμού MTN Innovation Challenge και τη στήριξή της στο Startup Live Cyprus, τον τριήμερο θεσμό μετατροπής μιας ιδέας σε πράξη με τη βοήθεια εξειδικευμένων ανθρώπων της τεχνολογικής και επιχειρηματικής κοινότητας από Κύπρο και εξωτερικό.

Η διεξαγωγή του καινοτομικού διαγωνισμού MTN Innovation Challenge γίνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά από την ΜΤΝ. Μέσω του διαγωνισμού η ΜΤΝ δείχνει την πρόθεσή της να στηρίζει έμπρακτα τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Κύπρου. Συγκεκριμένα η ΜΤΝ είναι ο πρώτος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Κύπρο που άνοιξε την πλατφόρμα της στην τεχνολογική κοινότητα της Κύπρου, παρέχοντας τα εφόδια, την τεχνογνωσία, την εμπειρία, το δίκτυο και τις υπηρεσίες σε εγχώριες καινοτομικές startup που θέλουν να διακριθούν.

Στον πρώτο διαγωνισμό 50 ομάδες εμπιστεύτηκαν την ΜΤΝ και 20 από αυτές κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη φάση της αξιολόγησης. Οι 3 καλύτερες ομάδες κέρδισαν από την ΜΤΝ 5.000 ευρώ και είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν την ιδέα τους. Μια από αυτές, η ιδέα Talktokkie από την Ερατώ Αριστοτέλους κέρδισε το μεγάλο έπαθλο των 20.000 ευρώ και συνεργασία με την ΜΤΝ Κύπρου και τον Όμιλό ΜΤΝ.

Παράλληλα στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Τηλεπικοινωνιών η ΜΤΝ ανακοινώνει τη στήριξή της ως μεγάλος χορηγός στο Startup Live Cyprus, μέσω του οποίου εκπαιδεύει την startup επιχειρηματικότητα της Κύπρου και δίνει στην κοινότητα αυτό που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ: εκπαίδευση, δικτύωση, εμπειρία, απτά αποτελέσματα.

Το STARTup LiVE Cyprus το οποίο θα γίνει στις 19-21/6 είναι μια διεθνής εκδήλωση για την επιχειρηματική κοινότητα η οποία ασχολείται με τις startup. Ο πανευρωπαϊκός θεσμός έχει απόκτησε σάρκα και οστά στην Κύπρο το 2013 με την αποκλειστική στήριξη της ΜΤΝ και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει παρουσία σε 61 πόλεις, 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη, περισσότερους από 6000 συμμετέχοντες που υλοποιούν τις ιδέες τους, 500 μέντορες και 600 τελικές startup.Εντάσσεται στο πλαίσιο του START Europe, ενός πανευρωπαϊκού θεσμού αφιερωμένου στη μετατροπή μιας start up ιδέας σε πράξη σε τρεις μέρες.

Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 150 ενώ στις τρεις μέρες του STARTup Live Cyprus μαθαίνουν να σχεδιάζουν να συνεργάζονται, να δημιουργούν επιχειρηματικό πλάνο και να προβάλουν την ιδέα τους σε επενδυτές και ειδικούς επιχειρηματίες. Oι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν βραβεία τα οποία μεταφράζονται σε πανευρωπαϊκές ευκαιρίες..

Η MTN εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στην εκπαίδευση, καθοδήγηση και ομαλή ένταξη των πολιτών στην ψηφιακή εποχή τόσο μέσω των επενδύσεων της, όσο και μέσω των υπηρεσιών της. Πρώτη έφερε στην Κύπρο το δίκτυο 4G, είναι η μόνη εταιρία που προσφέρει ενοποιημένο πακέτο ICT για επιχειρήσεις, ενώ πρώτη λάνσαρε καινοτομικές ψηφιακές εφαρμογές όπως το Akazoo αλλά και εκπαιδευτικά εργαλεία όπως το Techblog.

Η ΜΤΝ σου δίνει πάντα περισσότερα: άνοιξε πρώτη το δρόμο της ψηφιακής εποχής στη νέα γενιά της Κύπρου και συνεχίζει να προσφέρει τα εφόδια και την εκπαίδευση στην startup επιχειρηματικότητα για να δημιουργήσει νέες βιώσιμες επιχειρηματικές λύσεις.


Η ΜΤΝ Κύπρου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη χώρα, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου. Διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο σημείων πώλησης ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο με 16 ΜΤΝ Stores. Είναι μέλος του πολυεθνικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου εταιριών MTN Group, που λειτουργεί σε 22 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, και Αφρική και εξυπηρετεί περισσότερα από 220 εκατομμύρια καταναλωτές. Η ΜΤΝ πρωταγωνιστεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κύπρου, τόσο μέσω των 400 εργαζομένων της, όσο και ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, με δεκάδες προγράμματα στους τομείς του αθλητισμού, της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού.