News

Νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της DHL στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας

27 March, 2015

Η DHL Express Κύπρου, ανακοίνωσε τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της. Με τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων, η DHL Express Κύπρου θα είναι σε θέση να προσφέρει ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση στις τοπικές επιχειρήσεις, συνδέοντας τις με τις αγορές του εξωτερικού.

Μέσω της συγκεκριμένης μονάδας, η DHL Express Κύπρου θα διαχειρίζεται τις εισαγωγές και εξαγωγές που πραγματοποιεί για τους πελάτες της στην εγχώρια αγορά καθώς και για τους συνεργάτες και προμηθευτές της διεθνώς. Σκοπός της εταιρείας είναι να συμβάλει με τις υπηρεσίες της στην κερδοφορία των πελατών της προσφέροντας υπηρεσίες ταχυμεταφορών εξαίρετης ποιότητας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητά τους.
Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν, χώρο 2500 σχεδόν τετραγωνικών μέτρων, διαμορφωμένων ειδικά για τη διαχείριση και διαλογή των αποστολών και τη διανομή τους με τον πλήρως ανανεωμένο στόλο της DHL.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου γίνεται βάσει των διεθνών προδιαγραφών που διέπει τις διαδικασίες της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις καινούριες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνονται και χώροι για το γραφειακό προσωπικό και την εξυπηρέτηση συνεργατών και πελατών.
Εφαρμόζοντας την καθοδηγητική αρχή της εταιρείας να πετυχαίνει θετικά αποτελέσματα μέσω του σεβασμού και της συνεχούς επένδυσης στους ανθρώπους της, οι νέες εγκαταστάσεις αναβαθμίζουν τις συνθήκες εργασίας προσφέροντας ένα ευχάριστο και σύγχρονο περιβάλλον, εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές υποδομές.

Επενδύοντας επίσης στην εκπαίδευση των εργαζόμενών της, κυρίως μέσω του διεθνώς βραβευμένου προγράμματος Certified International Specialist, οι εγκαταστάσεις θα διαθέτουν άρτια εξοπλισμένο εκπαιδευτικό κέντρο.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Ντίνος Ιωαννίδης, Country Manager της DHL Express Κύπρου, «Η στρατηγική αυτή κίνηση στηρίζεται στην πεποίθησή μας ότι με τη διαχρονική επένδυση στην ανάπτυξη και συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας, συμβάλουμε στην ανταγωνιστικότητα των πελατών μας. Με την παροχή ασφαλών, έγκαιρων και αξιόπιστων υπηρεσιών ενδυναμώνουμε τη θέση μας στην αγορά».

Αντίστοιχα, ο κύριος Ηλίας Λιόλιος, Manager Commercial & Landside Operations της Hermes Airports Ltd ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την απόφαση της εταιρείας DHL να επανεγκατασταθεί στους χώρους του (παλαιού) αερολιμένα Λάρνακας και του επανακαθορισμού του χώρου του αεροδρομίου, ως του κύριου κέντρου δραστηριότητας της εταιρείας στην Κύπρο.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες της εταιρείας και δηλώνουμε απολύτως βέβαιοι για τη συνέχιση της επιτυχημένης επιχειρηματικής παρουσίας της DHL στη χώρα μας, αλλά και για την οικοδόμηση μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ της DHL και της Hermes».

Σημειώνεται ότι η DHL Express παρέχει υπηρεσίες ταχυμεταφοράς με παρουσία σε περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 2000 πελάτες στην Κύπρο, που επιλέγουν την DHL Express για τις μεταφορές τους, διαθέτουν πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας, ευρύτερο από κάθε άλλο ανταγωνιστικό.


Η DHL είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο των logistics και CEP, και «Η εταιρεία Logistics για τον κόσμο». Η DHL παρέχει υπηρεσίες διεθνών ταχυμεταφορών (express), αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές, οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, μεταφορές εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και υπηρεσίες contract και e-commerce κατά την διάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας. Με ένα διεθνές δίκτυο που συνδέει περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικές περιοχές και με περίπου 315.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, προσφέρει στους πελάτες της υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και γνώση των τοπικών αγορών για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους σχετικά με την εφοδιαστική αλυσίδα. Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της DHL περιλαμβάνει δράσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση καταστροφών και την εκπαίδευση.
Η DHL ανήκει στον Όμιλο Γερμανικών Ταχυδρομείων DHL (Deutsche Post DHL). Τα έσοδα του Ομίλου ξεπέρασαν τα 55 δισ. ευρώ το 2013. Για περισσότερες πληροφορίες: www.dpdhl.com