News

Σε ημερολόγιο του 2016 τα σχέδια των νικητών της ΚΕΑΝΙΤΑ

19 March, 2015

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΚΕΑΝ, σε συνεργασία με την εταιρεία TetraPak και το Υπουργείο Παιδείας, διοργάνωσε οικολογικό διαγωνισμό σε σχολεία της Κύπρου μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η ΚΕΑΝΙΤΑ Σκέφτεται Πράσινα», που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και τα δάση.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές από 90 επιλεγμένα δημοτικά σχολεία. Τα παιδιά μέσα στα πλαίσια του διαγωνισμού παρακολούθησαν μία σύντομη εκπαιδευτική ταινία για τον κύκλο ζωής των χάρτινων συσκευασιών Tetra Pak® από τη στιγμή της κοπής του δέντρου μέχρι την ανακύκλωσή της, στη συνέχεια συμμετείχαν σε μια δημιουργική συζήτηση για το θέμα της ταινίας και έπειτα έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η ζωή ενός δέντρου μέσα από τις τέσσερεις εποχές του χρόνου».
Αφού ολοκληρώθηκε η πιο πάνω διαδικασία, η Επιτροπή Επιλογής ανέδειξε τους εξής νικητές:
- Αναστασία Κυριάκου – ΚΗ’ Δημοτικό Κάτω Πολεμιδιών - Λεμεσός
- Νικόδημος Ευριπίδου - Δημοτικό Σχολείο Ιαματικής
- Μαρία Παύλου - Δημοτικό Σχολείο «Φώτης Πίττας» Δασάκι Άχνας
- Μιχάλης Δημητρίου – Ε’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού
Τα τέσσερα νικητήρια σχέδια θα εκτυπωθούν σε ημερολόγιο το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2016.

Επίσης οι νικητές με τους συνοδούς τους θα ταξιδέψουν στη Σουηδία, στο εργοστάσιο της TetraPak, για να γνωρίσουν από κοντά τον κύκλο της ζωής του χαρτιού και τις βασικές αρχές του FCS - Forest Stewart Council και της υπεύθυνης δασοκομίας.
Η Brand Manager της ΚΕΑΝΙΤΑ, Μαρία Οδυσσέως, ανέφερε: «Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των μαθητών ήταν για μας πολύ σημαντική. Τους ευχαριστούμε όλους ξανά για την ενεργό συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ταυτίζεται με την πράσινη φιλοσοφία της ΚΕΑΝ, η οποία στηρίζεται στην ελαχιστοποίηση της βιομηχανικής της επιβάρυνσης στο περιβάλλον, στην προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και στη μακροχρόνια στήριξη του γεωργικού τομέα της Κύπρου. Ως όμιλος όπως έχουμε πει πολλές φορές θα είμαστε κοντά στα παιδιά και το περιβάλλον και θα προσπαθήσουμε να διεξάγουμε παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, οι οποίες προσφέρουν εκτός από εκπαίδευση και διασκέδαση στα παιδιά».


Η KEAN Soft Drinks Ltd Ιδρύθηκε το 1949 από τον χημικό Τάκη Χριστοδούλου, με σκοπό την παραγωγή χυμών από κυπριακά εσπεριδοειδή και ήταν η πρώτη εταιρεία, το 1981, που παρήγαγε χυμούς σε συσκευασίες TetraPak στην Κύπρο. Σήμερα, με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 76 κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, η KEAN δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, την Αφρική και τις ΗΠΑ. Η ΚΕΑΝ τα τελευταία χρόνια προχώρησε στην ενσωμάτωση νέων προϊόντων στον Όμιλο της μέσω θυγατρικών εταιρειών. Η σειρά χυμών Prima και τα αλλαντικά Kristi καθώς και τα ελληνικά γιαούρτια ΚΡΙ-ΚΡΙ διανέμονται από την KEAN Food Link ltd. Τα παγωμένα προϊόντα ψαριού και ο καπνιστός σολομός Sarels και Mister Fish, τα προϊόντα κοτόπoυλου SFC και τα ελληνικά παγωτά ΚΡΙ-ΚΡΙ διανέμονται από την KFL Logisitics ltd. Επίσης, η ΚΕΑΝ ανέλαβε την εμπορική αντιπροσωπεία και διανομή των γνωστών προϊόντων HEINZ, AMOY, Farley’s, HP, Lea & Perrins, Green Cola και Fox’s biscuits στην κυπριακή αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.kean.com.cy