News

Παγκοσμίου φήμης ποδηλάτες στην Κύπρο για το Sunshine Cup

26 February, 2015

Ένα σκαλοπάτι κάτω από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας, βρίσκεται το Cyprus Sunshine Cup που θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες στον κόσμο. Διοργανώνεται στην Κύπρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και φέτος οι διαδρομές θα διεξαχθούν από τις 26 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου. Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή, 8 Μαρτίου με την τελευταία διαδρομή.

Στον αγώνα συμμετέχει η αφρόκρεμα του Mountain Bike, ανάμεσά τους Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. «Είμαι μεγάλος φίλος του νησιού σας» σημείωσε μιλώντας στα ΜΜΕ ο Μάνουελ Φούμιτς , δύο φορές Πρωταθλητής Κόσμου και έβδομος στο Λονδίνο το 2012.
Συνολικά λαμβάνουν μέρος 200 ξένοι αθλητές, εκπροσωπώντας 28 διαφορετικές χώρες, αριθμοί που αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Υπολογίζεται ότι η Κύπρος επωφελείται πάνω από 6.000 διανυκτερεύσεις από τον συγκεκριμένο αγώνα, όμως δεν είναι μόνο αυτό: «πέρα από το άμεσο όφελος, υπάρχει και το έμμεσο, δηλαδή της προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό. Μιλάμε για χώρες όπως η Γερμανία, όπου η ποδηλασία είναι αρκετά δημοφιλές σπορ, οπότε τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον αγώνα της Κύπρου, προβάλλοντας ταυτόχρονα το νησί μας» εξήγησε ο Λειτουργός του ΚΟΤ κ. Χριστόδουλος Παπαχριστοδούλου.

Η Κύπρος προσφέρεται για Ορεινή Ποδηλασία λόγω των εξαιρετικών διαδρομών της αλλά και του άριστου οδικού δικτύου που παίζει ρόλο για τους αθλητές, ενώ την περίοδο αυτή έχει εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που επιτρέπει στους αθλητές της ελίτ να μετρήσουν έγκαιρα τις δυνάμεις τους, ενόψει της σεζόν.
Επιπλέον, το Cyprus Sunshine Cup αναδεικνύει την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό καθώς η διαδρομή διέρχεται από ορισμένα μαγευτικά σημεία της φύσης, της ευρύτερης περιοχής Λευκάρων. Μέσω του αγώνα και ειδικά των ξένων εκπροσώπων του Τύπου που τον καλύπτουν, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον αγροτουρισμό που προσφέρει η περιοχή αλλά και στις παραδόσεις της Κύπρου και ιδιαίτερα των χωριών από τα οποία περνάνε οι ποδηλάτες.

Παράλληλα, η παρουσία της διοργάνωσης τονώνει σημαντικά τις μικρές επιχειρήσεις των γύρω χωριών.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyclingcy.com και στο www.facebook.com/CyprusSunshineCup.

Χθες σε ένα σύντομο διάλειμμα από το σκληρό πρόγραμμα προπονήσεων, λίγο πριν την εκκίνηση του σπουδαιότερου ποδηλατικού αγώνα που φιλοξενεί η Κύπρος, αθλητές που λαμβάνουν μέρος στο Cyprus Sunshine Cup 2015 βρέθηκαν στο Κτήμα Χριστούδια, στον Κάτω Δρυ.
Οι διοργανωτές ετοίμασαν μια όμορφη μέρα, όπου δόθηκε η ευκαιρία στα ΜΜΕ να μάθουν λεπτομέρειες για τον αγώνα αλλά και να γνωρίσουν αθλητές παγκοσμίου επιπέδου, στην παρουσία του προέδρου της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας, Νάκη Μιχαηλίδη και τοπικών φορέων.
Έγινε ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου με τους ξένους εκπροσώπους του Τύπου να παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανάλυση της διαδικασίας οινοπαραγωγής αλλά και της παρασκευής παράγωγων του κρασιού, όπως του παραδοσιακού σουτζιούκου.

Ακολούθησε γεύμα στον ζεστό χώρο του Κτήματος, με τον Λευκαρίτικο τταβά να κερδίζει εύκολα τη μάχη των προτιμήσεων, ενώ ο τοπικός Τυχικός οίνος έρρεε άφθονος, με ένα ποτηράκι λιαστού οίνου να σημαίνει τη λήξη και παράλληλα την επιστροφή στη σκληρή δουλειά, ενόψει του δύσκολου αγώνα.