News

Δηλώνει παρόν… για όλα η Aegean

14 January, 2015

Πανέτοιμη να καλύψει το πτητικό κενό που άφησε το λουκέτο των Κυπριακών Αερογραμμών δηλώνει η Aegean ακριβώς τέσσερις μέρες μετά το κλείσιμο του εθνικού μας αερομεταφορέα.
Πλέον ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο με έδρα τη Λάρνακα με τέσσερα αεροσκάφη Airbus Α320, από ένα αεροσκάφος μέχρι τώρα, ενώ την ίδια ώρα αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα περεταίρω επέκτασης της στην Κύπρο.
Αυτό που καταδεικνύουν οι μέχρι τώρα κινήσεις της Aegean είναι πως στοχεύει να καταστήσει την Κύπρο ως περιφερειακή βάση, μη αποκλείοντας το ενδιαφέρον εξαγοράς του ονόματος και του λογότυπου των Κυπριακών Αερογραμμών.

Στόχος της εταιρείας φαίνεται να είναι και ο διπλασιασμός του μεριδίου αγοράς που κατείχε μέχρι τώρα στην κυπριακή αγορά από 6,5%-7% σε 14%.
Όπως ανέφερε χθες ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης, με το νέο πρόγραμμα ο αριθμός των προορισμών που θα συνδέονται απευθείας με την Κύπρο θα φτάσει τους 14. Η συνολική ετήσια χωρητικότητα θα ξεπεράσει τις 1,5 εκατομμύριο θέσεις για άμεσες συνδέσεις με την Ελλάδα, αλλά και 7 επιπλέον χώρες.

Αναλυτικότερα, στο θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2015, ενισχύεται σημαντικά η συχνότητα σύνδεσης Ελλάδας και Κύπρου προς τους προορισμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και εγκαινιάζεται η σύνδεση Αθήνας και Πάφου. Στο πρόγραμμα εντάσσονται και απευθείας συνδέσεις με το Ηράκλειο και τη Ρόδο, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα υπάρχουν και απευθείας συνδέσεις με Μύκονο και Σαντορίνη. Συνολικά θα πραγματοποιούνται καθημερινά 8 έως 9 πτήσεις σύνδεσης με προορισμούς της Ελλάδας.

Στο σχεδιασμό της εταιρείας δίνεται μεγάλη έμφαση στην απευθείας σύνδεση της Κύπρου με τη Δυτική Ευρώπη, αφού εντάσσονται 5 σημαντικοί προορισμοί. Το Λονδίνο- Heathrow, το Παρίσι, το Μόναχο, η Ρώμη και το Μιλάνο.
Την ίδια ώρα προχωρεί και στην σύνδεση της Λάρνακας με το Τελ Αβίδ, το Κίεβο και τη Βηρυτό.
Από την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κύπρο θα προκύψουν ανάγκες για ακόμη 90 θέσεις πτητικού προσωπικού και κατά βάση, όπως είπε ο κ. Βασιλάκης, οι ανάγκες θα καλυφθούν από προσωπικό στην Κύπρο. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας θα γίνει σταδιακά.

Η Aegean εργοδοτεί ήδη 30 άτομα από την Κύπρο στο πτητικό της προσωπικό και 20 άτομα στην εξυπηρέτηση εδάφους. «Η τελική ανάγκη είναι από 30 άτομα στο πτητικό να τα κάνουμε 120», είπε.
Ο αντιπρόεδρος της Aegean σημείωσε ότι συνολικά το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας με απευθείας πτήσεις από και προς τη Λάρνακα και την Πάφο ενισχύεται από το συνολικό δίκτυο της εταιρείας για το 2015 ως εξής: 134 προορισμοί σε 43 χώρες και 15 εκ. διαθέσιμες θέσεις, που αντιστοιχούν με 2 εκ. θέσεις περισσότερες από το 2014.
Ανέφερε ακόμη ότι εάν η επέκταση στην Κύπρο στεφθεί με επιτυχία τότε η εταιρεία επιδιώκει σε πέντε με έξι χρόνια την επέκταση του δικτύου της σε 25 προορισμούς, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα ναύλα για κάποιους προορισμούς όπως για Βηρυτό, Ισραήλ και Ρωσία, ενδεχομένως να είναι μειωμένα σε σχέση με πριν.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Υπoυργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, για προώθηση των προσπαθειών από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης για λειτουργία νέας εταιρείας με την επωνυμία Κυπριακές Αερογραμμές και λογότυπο το Αγρινό ο κ. Βασιλάκης σχολίασε: «Εφόσον», είπε, «το κράτος επιλέξει με τον οποιονδήποτε τρόπο να συνεχίσει την διαδικασία θα «εξετάσουμε το τι θα υπάρχει στο τραπέζι. Αυτό που έχει σημασία για τη Κύπρο, είναι το έργο, η ποιότητα, οι τιμές. Αυτά ορίζουν το τι συμβαίνει στην οικονομία της Κύπρου, στον τουρισμό και την απασχόληση». «Εμείς σε αυτό θέλουμε να ανταποκριθούμε διότι σαφώς έγινε κάτι την προηγούμενη εβδομάδα που μας ώθησε να αλλάξουμε τα σχέδια μας», είπε.

Η Aegean ουσιαστικά μέσα σε 2 χρόνια, από το 2013 μέχρι το 2015 προχώρησε σε μία πάρα πολύ μεγάλη ανάπτυξη του στόλου της στην Ελλάδα, που ουσιαστικά από 45 αεροπλάνα που ήταν, όταν αγοράστηκε η Ολυμπιακή, θα είναι 56 αεροπλάνα το 2015.
Παράλληλα η Αegean προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα τους τακτικούς επιβάτες, προτίθεται να αναγνωρίσει στην αντίστοιχη ανώτερη δική της βαθμίδα Gold του Miles+Bonus, τα μέλη του επιπέδου Elite της Cyprus Airways που θα επιλέξουν να εγγραφούν στο πρόγραμμα της.

Επίσης, για όλα τα μέλη του Miles+Bonus, αλλά και όσα νέα μέλη από την Κύπρο εγγραφούν στο πρόγραμμα μέχρι τις 28/2 θα προσφέρονται 50% περισσότερα μίλια για όλα τα απευθείας δρομολόγια από και προς την Κύπρο για όλο το 2015.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η κυβέρνηση εντός των επόμενων 15 ημερών θα προχωρήσει σε ανοικτό διαγωνισμό για πτήση και προς τις Βρυξέλλες, για την οποία θα επιδιωχθεί και επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Κύπρος θεωρείται άγονη γραμμή.
Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την Air Brussels να έχει ήδη εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.
Τέλος ενδιαφέρον για να καλύψουν το κενό των Κυπριακών Αερογραμμών εκδήλωσαν η Aegean, η Blue Air (έχει ήδη ανακοίνωση το νέο της πρόγραμμα) η Ryan Air, η British Airways, η Air France, KLM, Austrian Airlines, η ELAL και η Αrkia.
Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές για αντικατάσταση των δρομολογίων είναι το αργότερο μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου.